beginnen met Human Design

Totstandkoming Grafiek

Via de calculator op mijn website kan jij jouw persoonlijke Human Design grafiek maken zodat jij weet welke eigenschappen jij van nature hebt meekregen. Tenminste, als jij jouw exacte geboortetijdstip weet.

Maar wellicht ben jij benieuwd naar hoe die grafiek dan tot stand komt. Daarvoor heb ik deze animatie gemaakt. Met eronder een tekstuele toelichting.

 

 

Bij het maken van een Human Design grafiek doen 13 “planeten” mee. Wellicht is “hemellichamen” een beter woord, maar voor het gemak houd ik het op planeten😉.

 

 

 

Deze planeten begeven zich ieder in een eigen snelheid door het heelal. Waarbij zij allen een bepaald wiel volgen, de zogenaamde Rave Mandala. In dit wiel zijn er 64 “spaken”, die bij Human Design poorten worden genoemd. Deze staat overigens niet opeenvolgend, maar op het oog willekeurig in het wiel. Ofwel, het gaat niet van 1 naar 2 naar 3 enzovoort maar bijvoorbeeld van 1 naar 43 naar 14.

Het jaar volgens Human Design begint bij nummer 41. Vervolgens draaien wij tegen de klok in, dus de volgende poort is 19. Dit is dus een vast patroon, maar de enige planeet die altijd op dezelfde datum in een bepaald nummer staat is de zon. De overige planeten gaan sneller (bv de maan) of juist (veel) langzamer (bijvoorbeeld Pluto).

Op het moment dat iemand geboren wordt, is exact bekend wat de stand is per planeet. De neutrino’s van deze planeten zorgen ervoor dat de overeenkomstige poort geactiveerd wordt bij iemand. Zo stond bijvoorbeeld op het moment dat ik geboren werd de zon in poort 7, de aarde in poort 13 en de maan in poort 3. Hierdoor worden automatisch deze poorten in mijn grafiek geactiveerd. En dit wordt herhaald voor de 10 andere planeten. Komt een poort nog een keer voor, dan wordt deze niet dikker gekleurd ofzo.

Worden 2 tegenover elkaar liggende poorten in verschillende centra geactiveerd? Dan ontstaat er een kanaal en tevens worden de betrokken centra gedefinieerd (ingekleurd). Een kanaal zorgt ervoor dat de energie onbeperkt kan doorstromen en kan je zien als een kernkwaliteit. De beide betrokken eigenschappen versterken elkaar, en je hebt dus een 1 + 1 = 3 situatie.

Nu is er ook nog een onbewuste kant bij Human Design. Het linkerrijtje met getallen. Human Design gaat ervan uit dat circa 88 dagen voor de geboorte de planeten ook via hun neutrino’s de betrokken poorten activeren. En daarvoor geldt dus weer hetzelfde. De overeenkomstige poort in de grafiek wordt ingekleurd.

En zo heb je uiteindelijk maximaal 26 poortactivitaties in jouw grafiek. Die zorgen voor de definitie van kanalen en daardoor definitie van centra. Op basis daarvan kan type en autoriteit bepaald worden. Maar daarover meer in een andere blog / video.

Ben jij benieuwd naar jouw Human Design grafiek?

Zoek dan jouw geboortegegevens op (datum, tijd en plaats).

Klik op de knop hieronder. 

Jij komt dan op een pagina binnen mijn website om jouw eigen Human Design grafiek te maken na het invoeren van deze gegevens.

Ook heb jij de mogelijkheid om een PDF met een korte uitleg van de basis te downloaden.