beginnen met Human Design

Profiel in Human Design

Human Design is voor mij een manier om beter te begrijpen waarom en hoe ik verschillend kan denken, voelen, ervaren, doen, uiten dan anderen. En ook om de verschillen tussen personen te zien en er rekening mee te houden.

Het volledige systeem is heel uitgebreid, daarvan weet ik ook nog niet alle lagen.

En als Manifesting Generator (die in het algemeen geneigd zijn snel door dingen heen te gaan maar daarbij ook stappen over te kunnen slaan🙈😅) ben ik onderweg in heel veel konijnenholen gevallen.

“Oh, dit is interessant, daar wil ik meer van weten. Hm, op welke weg zit ik nu weer? Weer terug maar. Maar dit is ook wel een interessante afslag. Oeps, wat kan ik hiermee?”

Welkom in mijn brein 😀😜🤣.

Voordeel is wel dat ik anderen nu beter kan vertellen dat het belangrijk is om eerst die basis onder de knie te krijgen.

Die basis bestaat uit 3 onderdelen: type (strategie), autoriteit én profiel.

Profiel gaat om de manier waarop jij in het algemeen de dingen doet. Zie het als een soort rode draad in hoe jij jouw rol (functie) benadert en uitvoert.

Zo zorgt iemand met een 1/3-profiel er veelal voor dat die eerst heel veel informatie heeft en gaat vervolgens proberen hoe iets werkt. Terwijl iemand met een 3/5-profiel in het algemeen gewoon iets doet en daarbij ook nog eens praktische oplossingen heeft.

In Human Design worden 6 mogelijke manieren onderscheiden. Jij hebt altijd een combinatie van 2 van deze manieren. Kijk in de slides wat in het algemeen de kenmerken zijn van jouw 2 manieren.

Sinds ik weet dat onze beide kinderen bijvoorbeeld een 1/3 profiel hebben, probeer ik hen meer ruimte te geven om zelf te ervaren hoe iets werkt. Want ik weet dat zij dit nodig hebben. Maar daarbij ben ik natuurlijk zelf ook een 6/2-profiel dus weet ik dat zij juist ook kunnen leren van mijn levenslessen😜🤣. En sluit dit dan weer aan bij hun 1-profiel, waarin zij juist zoveel mogelijk willen weten voor iets te proberen.

 

Ben jij benieuwd naar jouw Human Design grafiek?

Zoek dan jouw geboortegegevens op (datum, tijd en plaats).

Klik op de knop hieronder. 

Jij komt dan op een pagina binnen mijn website om jouw eigen Human Design grafiek te maken na het invoeren van deze gegevens.

Ook heb jij de mogelijkheid om een PDF met een korte uitleg van de basis te downloaden.