Ik was bijna 50

en wist nog niet wat ik wilde worden

“later als ik groot ben”😔.

Wat ik wel wist?

Dat ik met mijn huidige functie niet het beste uit mijzelf haalde. Dat er meer in mij zat, dat ik mijn talenten niet voor 100% gebruikte. Ik werd er chagrijnig van, had naar anderen steeds vaker een kort lontje, ging slechter slapen, had last van spanningsklachten. Was gefrustreerd, was teleurgesteld.

Eerst probeerde ik nog binnen mijn functie en organisatie iets anders te vinden, maar dat lukte niet.

Op een gegeven moment was ik er klaar mee en nam ontslag. Zonder vooruitzicht op een andere functie. Met de overtuiging dat niets in dit geval beter was dan iets. Mijn gevoel zei mij dat dit de beste keuze was en hierdoor deuren geopend werden naar nieuwe ervaringen.

Die kwamen zeker op mijn pad, iets meer dan verwacht🙈. In de afgelopen jaren heb ik als zelfstandig ondernemer diverse diensten aangeboden. Diensten waar behoefte aan was én die ik goed kon. Denk aan Technisch VA en het efficiënter maken van werkprocessen. Alleen bracht mij dat nog steeds geen voldoening. Volgde diverse (coachings)opleidingen, maar het lukte niet om de aangegeven manier voor mijzelf toe te passen. Diverse keren gesolliciteerd, maar zonder resultaat. Blijkbaar zat ik op een voor mij verkeerde koers, alleen wat dan de goede koers was? Geen idee.

Ik ben nu 50+ en weet dat ik alleen maar hoef te weten wat ik NU wil zijn.

Een belangrijk omslagpunt was het moment dat ik de kracht van Human Design ontdekte. Geen andere methode bracht mij zoveel zelfinzicht als deze. Het mooie ervan vond ik dat ik er geen vragenlijst voor hoefde in te vullen. Alleen maar mijn geboortegegevens. Want dat was mijn bezwaar tegen andere persoonlijkheidsmethoden. Er is een hele waslijst aan vragen met antwoorden om uit te kiezen. Vond ik lastig, want dan dacht ik “ja, antwoord A klopt, maar ook antwoord C”.

Mede om deze reden had ik wel een lange aanlooptijd nodig om de kracht van Human Design te herkennen en te erkennen. Dacht dus in 1e instantie dat het weer zo’n “ik zet jou met duizenden anderen in hetzelfde hokje”-methode was. Vond de eerste brokjes informatie niet direct herkenbaar.

Toen het voor de 3e keer weer op mijn pad kwam, zei een stemmetje in mijn onderbuik “ga ermee aan de slag”. Toen was de ban gebroken.

Ik ontdekte dat Human Design juist uitgaat van het feit dat iedereen uniek is.

Dat ik echt alleen ben in mijn hokje. Dat dingen die voor mij gewoon zijn, voor anderen juist bijzonder zijn. En andersom. Ik ging mijn partner beter begrijpen, mijn kinderen, mijn ouders.

Wel vond ik het systeem lastig te begrijpen. Veel te abstract. Gaandeweg ging ik het beter begrijpen. Kwam ik steeds meer te weten over wat mijn talenten en uitdagingen zijn. Herkende ik die ook. Had ik nu een kapstok om mijn ervaringen aan op te hangen. Bizar hoe veel informatie uit dit systeem te halen is.

Dat ik mijn eigen gebruiksaanwijzing cadeau heb gekregen.

Want dat is wat Human Design in mijn beleving zo bijzonder maakt. Het geeft iedereen al bij de geboorte een handleiding mee voor een leven waarin je in jouw kracht kan gaan staan in plaats van in de schaduw van anderen.

Die persoonlijke handleiding gun ik iedereen.

Ik vind dat iedereen een uitdraai moet hebben van de eigen persoonlijke Human Design grafiek. Weten dat dit systeem er is. Weten dat inmiddels miljoenen mensen op de wereld hiervan gebruik maken. Dat dit systeem verder gaat dan traditionele methoden voor persoonlijke ontwikkeling. Dat het volop aanknopingspunten bevat voor welk leven het beste bij iemand past. Waarin je verschilt van anderen. Daar waar dit qua uiterlijk met het oog waarneembaar is, is Human Design een “oog” voor het innerlijk.

Jij gaat via Human Design jezelf beter begrijpen. Maar ook anderen. Ruzies en conflicten kunnen grotendeels vermeden of opgelost worden. Mits men hier open voor staat. Als men beseft dat dat voor jou gewoon is, dat dit voor een ander niet zo is.

Iedereen is anders.

Ik ga uit van het unieke in iemand. Geen “one size fits all”-aanpak. Geen “zo moet je dit doen”-opdrachten. Geen “volg mijn methode en word gegarandeerd klachtenvrij / succesvol / …”.

Wat voor mij werkt, hoeft voor jou niet te werken.

In mijn Human Design zit het talent om goed te luisteren, om mee te denken, te adviseren, jou te begeleiden. Gebruik makende van mijn eigen ervaringen. Van mijn schatkist vol kennis. Niet alleen over Human Design. Maar over allerlei andere dingen.

Ik wil een bijdrage leveren aan een wereld waarin wij verdraagzamer zijn.

Dé methode hiervoor vind ik Human Design. Dit systeem zorgt voor een beter begrip van jezelf én van anderen. Vanuit zelfkennis en zelfliefde openstaan voor verschillen in denken, ervaren, voelen, doen.

Ik geloof in de kracht van samenwerking, van het gebruik maken van elkaars talenten voor een beter resultaat.

Hiervoor vind ik het belangrijk dat iedereen doet waar hij / zij goed in is.

Mocht jij hulp kunnen gebruiken om weer in jouw kracht te komen staan, om te weten waar jouw talenten én jouw uitdagingen liggen, dan help ik jou graag. Niet als een iemand die jou vertelt hoe jij iets moet doen. Ik zie mijzelf meer als een reisbegeleider. Jij geeft aan waar jij behoefte aan hebt of vragen over hebt, ik benut mijn kennis en ervaringen om jou te ondersteunen bij het maken van de voor jou beste keuze. 

Met de volgende weetjes kan je niets, maar zeggen wel wat over mij 😉😂. En nee, die staan niet allemaal ook in mijn Human Design 🙈.

Keientrekker. Geboren (1971😉) en getogen in Amersfoort. Inmiddels met man, 2 kinderen (2005 en 2007) en 2 poezen woonachtig op een steenworp afstand hiervan in Hoevelaken. Verder gewoond in Amstelveen en in IJsselstein.

Wereldreiziger. In 1994 voor de 1e keer buiten Europa geweest om in Amerika te gaan werken in een summercamp. Fantastische ervaring. Hierna de smaak van het reizen te pakken gekregen en op Antarctica na alle werelddelen bezocht. Zo ging onze huwelijksreis (2003) naar Maleisië en Nieuw-Zeeland en zijn wij met onze kinderen 4 keer naar Florida / Amerika geweest. Komende zomer reizen wij af naar Portugal, in Europa is ook nog heel veel moois te ontdekken.

Boekenwurm. Al vroeg had ik de smaak van het lezen te pakken. Vooral de serie van De Vijf kan ik mij nog goed herinneren (en heb ik zelfs nog in mijn bezit). Als volwassene kan ik helemaal opgaan in spannende boeken van bijvoorbeeld David Baldacci, John Grisham en Tess Gerritsen. Maar ook schrijvers zoals Lucinda Riley en Corina Bomann vind ik tegenwoordig superleuk om te lezen. Die combinatie van historie en verhaal. Prachtig. Inmiddels lees ik overigens wel grotendeels digitaal.

Nooit hetzelfde. Ik volg nooit een recept tot op de letter nauwkeurig. Soms verander ik een klein detail, soms gebruik ik compleet andere ingrediënten. Wel altijd met het basisrecept als vertrekpunt. Man en kinderen zeggen dan ook regelmatig: “Hmmm, dit is lekker. Maar wij krijgen het vast niet nog een keer, want mama maakt het nooit hetzelfde!”

Creatief brein. In de basisschooltijd van mijn kinderen stond ik bekend om de bijzondere feestjes. Ik zag dan iets op bijvoorbeeld Facebook en werkte dit vervolgens uit in een thema.

Zo hebben wij bijvoorbeeld eens een ejtseefnerovetsrethca (achterstevorenfeestje) gehad. De kinderen trokken hun kleren binnenstebuiten aan, kwamen via de achterdeur binnen, kregen direct hun “mee naar huis-tasje”, lagen de cupcakes op hun kop, aten zij onder de tafel, deden bingo waarbij degene die als laatste zijn kaart nog niet vol had de winnaar was en nog veel meer leuks. Hilarisch!

Oog voor detail. Mijn linkeroog heeft een hangend ooglid. Oorzaak: bij mijn geboorte zat hier een vetbultje dat verwijderd moest worden. Helaas is bij de operatie ook een spiertje geraakt, dat ondanks diverse operaties niet meer hersteld kan worden. Ondanks dat ik nauwelijks zicht heb in dat oog, ontgaat mij weinig. Leg mij een brief voor en ik haal de spelfouten er zo uit. 

Zangeres (not😏🙈). Als niemand mij kan horen, zing ik vol enthousiasme mee met muziek uit mijn jeugd, zoals ABBAQueen of Wham. Meestal kan ik de teksten nog feilloos meebrullen. Gelukkig voor de buren is het huis goed geïsoleerd. Toch wil ik ooit lid worden van een popkoor, als zij mij willen hebben😉.

Ik wil graag met jou samenwerken.