ervaringen

Mijn kennismaking met Human Design

Ergens medio mei 2022 hoorde ik voor de eerste keer over Human Design omdat er hierover een workshop gegeven werd op een bijeenkomst waar ik naar toe ging. Reactie van het (nieuwsgierige😉) beestje: Googlen😂. Ik vond het interessant maar niet interessant genoeg om naar die sessie te gaan. Belangrijkste reden: ik las met name over de 5 types en dacht “daar hebben wij weer zo’n labeltjes-systeem”. Iets als DISC maar dan niet met kleuren.

Bovendien vond ik de gevonden uitleg veelal abstract en zweverig. Ofwel, lastig leesbaar en vooral niet praktisch.

Een tweede kans

Mijn belangstelling daalde dus. Totdat het weer opnieuw op mijn pad kwam. Ik besloot een boek te bestellen zodat ik meer te weten zou komen over welke energie ik bij geboorte heb meegekregen. Ik was best onder de indruk bij het lezen hiervan.

En toch, ging het nog niet helemaal lekker. In het boek werd als tip gegeven “Ga experimenteren met jouw strategie en autoriteit”. In mijn geval: luister naar jouw onderbuik, doe datgene waar jij blij van wordt, maar zorg wel dat je ergens op reageert in plaats van initieert.

Hm, okay. Ga ik doen.

Niet dus.

Want hoewel ik ervaringen had met de juistheid van mijn onderbuikgevoel, vond ik het heel lastig om hieraan de regie te geven. Mijn hoofd was erg vasthoudend😉🙈.

Mijn onderbuikgevoel gaf in ieder geval dat ik meer met Human Design moest doen. Alleen wat dan? Geen idee!

Ik ging vanuit mijn enthousiasme anderen hierover vertellen. Maar de woorden? Die kwamen niet lekker mijn strot uit. Ik gebruikte materialen van anderen, maar dat was het ook niet. Te veel uitleg 1:1 over het systeem met woorden die gewoon niet bij mij passen. Soms waren die veel te abstract, soms veel te enthousiast.

Een derde poging

Zo bleef ik een beetje aanmodderen. Totdat ik in de zomervakantie van 2023 besloot mij volledig te gaan onderdompelen in het systeem. Te ontdekken wat het systeem precies inhield. Niet alleen type en strategie, maar de hele grafiek. De pijlen, de vormen, de nummers en de lijnen en alles wat hieruit afgeleid kan worden. Ik wilde namelijk eerst weten wat al die verschillende onderdelen inhouden voordat ik echt goed strategie en autoriteit kon gaan toepassen.

Eerst bewust(er) zijn van mijn unieke set aan talenten en eigenschappen om vervolgens zelfverzekerder keuzes te maken op basis van strategie en autoriteit.

Het was zeker niet makkelijk. Human Design is een systeem met meerdere lagen. Bovendien wordt dit veelal best ingewikkeld uitgelegd. Veel tekst zonder dat de essentie ervan duidelijk wordt. Dat wilde ik anders. Maar hoe? Dat duurde even.

Mijn transformatie

Ondertussen merkte ik wel dat ik aan het veranderen was. Dat ik bewuster werd van niet alleen mijn talenten en uitdagingen, maar ook die van anderen. Ik was best een curling-moeder, dus ik wilde altijd zoveel mogelijk problemen voor hen voorkomen. Maar beiden hebben een 1/3 profiel, ofwel zij leren juist door te fouten te mogen maken. Betekent niet dat ik hen geen advies meer geef, maar de manier waarop is veranderd. Ik kwam erachter dat een vraag niet hoeft te betekenen dat de ander verwacht dat ik iets moet doen (ongedefinieerd wortelcentrum).

Ook merkte ik dat ik steeds zelfverzekerder werd. Dat ik juist niet moet doen wat anderen doen, dat ik mijn eigen pad mag gaan. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een rapport wat ik qua opzet en vormgeving nog niet eerder heb gezien. Waar ik volop energie voor had tijdens het maken ervan, en waar ik blij van word door er alleen maar naar te kijken. Het is een rapport geworden dat ik heel graag zelf had willen hebben aan het begin van mijn Human Design-ontdekkingsreis. Had mij heel veel verkeerde keuzes gescheeld🙈😜.

Klinkt dit interessant? Klik op de onderstaande knop om hier meer over te lezen.

Meer weten over jouw natuurlijke design?

Wil jij weten wat ieder onderdeel van jouw persoonlijke Human Design grafiek betekent? Welke talenten en uitdagingen jij van nature hebt? Tips krijgen over hoe dit toe te passen in jouw dagelijkse leven?

Bestel dan jouw unieke exemplaar van “Vergroot het inzicht in jezelf door Human Design”.

Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie.

Persoonlijke uitleg?

Hulp nodig om het grote geheel van jouw Human Design te begrijpen?

Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie.