Enkele jaren geleden had ik het wel gezien in mijn loondienstfunctie. Het was niet helemaal wat ik wilde en ik wist zeker dat ik meer kon.

Maar wat dan?

Ik dacht dan maar voor mijzelf te beginnen, als het ware mijn eigen perfect passende functie te creëren.

Wat het werd?

Een zoektocht naar wie ik ben en wat het beste bij mij past. Want het label “Technisch VA” bleek niet zo bij mij te passen, net zo min als “websitebouwer”. Gelukkig kon ik dit inmiddels wel, want hoe vaak ik wel niet mijn website heb aangepast🙈.

Ik deed er alles aan om mijn plan te laten slagen. Volgde cursussen, ontwikkelde vaardigheden, deed coachingstrajecten. Met iedere keer weer hetzelfde resultaat: ik was geen stap verder dan voor dat traject. Ik zat volop in de weerstand dingen te doen die volgens die coaches succes zouden moeten opleveren. Geen voldoening, wel volop frustratie.

Het lag niet aan de opleiding en het lag ook niet aan mijn vaardigheden. Want ik kon het allemaal wel, en ook echt wel goed. Het lag er eerder aan dat ik teveel keek en luisteren naar hoe anderen het doen. Terwijl dit bij mij niet zo werkt.

Als ik de klok kon terugdraaien, dan zou ik beter onderzocht hebben wie en wat ik ben en wat bij mij past. Had mij heel wat tijd én geld gescheeld🙈!

Ik betrapte mijzelf erop dat ik steeds vaker keek naar welke functies beschikbaar waren. Solliciteerde zelfs een paar keer. Het was hiervoor nog best lastig om goede motivaties te schrijven, want diezelfde weerstand voelde ik ook hier.

En opeens keerde het tij. Ik besloot in een bepaalde situatie nu eens te reageren in plaats van te initiëren. Tot mijn grote verrassing leverde dit een meer dan positieve uitkomst op. 

Ik probeerde dit nog een keer. Opnieuw een positieve reactie. 

Eindelijk begreep ik welke manier van ondernemen bij mij past. Hoe zich dat vertaalt in dagelijkse situaties. Waarom het eerder niet lukte.

Als ik de klok kon terugdraaien, dan had ik graag voordat ik echt met mijn bedrijf aan de slag ging, willen weten wie ik van nature ben. Een soort IKEA-gebruiksaanwijzing🙈. Had mij heel wat tijd én geld gescheeld!

Al mijn ervaringen kan ik gebruiken om jou te helpen jouw unieke gebruiksaanwijzing te vinden. Maak alsjeblieft niet de fout die ik maakte door teveel de diepte in te willen. 

Human Design heeft een belangrijke rol gespeeld in dit proces. Dit systeem geeft inzichten en handvatten om te begrijpen wie jij van nature bent, waarin jij uniek bent. Er zitten vele lagen in, waardoor het nog best lastig is om dit systeem te doorgronden.

En daar komen mijn talenten bij van pas: ik kan mij goed verplaatsen in de ander (6 van de 9 centrums ongedefinieerd) én ik kan daarbij lastige materie op een eenvoudige manier vertalen (kanaal 23-43).

Ik heb er geen spijt van dat ik ooit de prioriteit bij mijn gezin heb gelegd in plaats van bij mijn eigen carrière. Net als ik er geen spijt van heb, dat ik de veiligheid van mijn baan in loondienst heb opgegeven om mijn droom te realiseren.

Mijn oma zaliger zei altijd “Achteraf kiekt u een koe in d’r kont” (en denk er dan even een zwaar Achterhoeks accent bij), ik kan de tijd niet meer terugdraaien.

Maar ik zou het wel anders gedaan hebben.

Ik zou meer tijd hebben genomen om te ontdekken wie ik ben en wat ik wil.

Wat mij in de weg staat.

Ik heb gelukkig een “het glas is halfvol”-mentaliteit.

Een mens is nooit te oud om te leren én te veranderen.

Ook al heb ik een heel leven achter mij, ik heb -hopelijk- ook nog een heel leven voor mij.

Een leven waarin de verantwoordelijkheden uit ons gezin minder prominent aanwezig zijn in mijn dagelijkse leven en ik dus ruimte heb om ook echt te doen wat ik leuk vind.

Dankzij Human Design heb ik weer plezier in mijn dagelijkse werkzaamheden, weet ik wie ik ben, wat mijn talenten zijn. Maar ben ik mij ook bewust van mijn uitdagingen en valkuilen.

Met de volgende weetjes kan je niets,

maar zeggen wel iets meer over mij🤣😉

Keientrekker. Geboren (1971😉) en getogen in Amersfoort. Inmiddels met man, 2 kinderen (2005 en 2007) en 2 poezen woonachtig op een steenworp afstand hiervan in Hoevelaken. Verder gewoond in Amstelveen en in IJsselstein.

Wereldreiziger. In 1994 voor de 1e keer buiten Europa geweest om te gaan werken in een summercamp. Fantastische ervaring. Hierna de smaak van het reizen te pakken gekregen en op Antarctica na alle werelddelen bezocht.

Boekenwurm. Al vroeg had ik de smaak van het lezen te pakken. Vooral de serie van De Vijf kan ik mij nog goed herinneren (en heb ik zelfs nog in mijn bezit). Als volwassene kan ik helemaal opgaan in spannende boeken van bijvoorbeeld David Baldacci, John Grisham en Tess Gerritsen. Maar ook schrijvers zoals Lucinda Riley en Corina Bomann vind ik tegenwoordig superleuk om te lezen. Die combinatie van historie en verhaal. Prachtig. Inmiddels lees ik overigens wel grotendeels digitaal.

Nooit hetzelfde. Ik volg nooit een recept tot op de letter nauwkeurig. Soms verander ik een klein detail, soms gebruik ik compleet andere ingrediënten. Wel altijd met het basisrecept als vertrekpunt. Man en kinderen zeggen dan ook regelmatig: “Hmmm, dit is lekker. Maar wij krijgen het vast niet nog een keer, want mama maakt het nooit hetzelfde!”

Creatief brein. In de basisschooltijd van mijn kinderen stond ik bekend om de bijzondere feestjes. Ik zag dan iets op bijvoorbeeld Facebook en werkte dit vervolgens uit in een thema.

Zo hebben wij bijvoorbeeld eens een ejtseefnerovetsrethca (achterstevorenfeestje) gehad. De kinderen trokken hun kleren binnenstebuiten aan, kwamen via de achterdeur binnen, kregen direct hun “mee naar huis-tasje”, lagen de cupcakes op hun kop, aten zij onder de tafel, deden bingo waarbij degene die als laatste zijn kaart nog niet vol had de winnaar was en nog veel meer leuks. Hilarisch!

Oog voor detail. Mijn linkeroog heeft een hangend ooglid. Oorzaak: bij mijn geboorte zat hier een vetbultje dat verwijderd moest worden. Helaas is bij de operatie ook een spiertje geraakt, dat ondanks diverse operaties niet meer hersteld kan worden. Ondanks dat ik nauwelijks zicht heb in dat oog, ontgaat mij weinig. Leg mij een brief voor en ik haal de spelfouten er zo uit.

Zangeres (not😏🙈). Als niemand mij kan horen, zing ik vol enthousiasme mee met muziek uit mijn jeugd, zoals ABBAQueen of Wham. Meestal kan ik de teksten nog feilloos meebrullen. Gelukkig voor de buren is het huis goed geïsoleerd. Toch wil ik ooit lid worden van een popkoor, als zij mij willen hebben😉.