beginnen met Human Design

Human Design en andere persoonlijkheidsmethoden

Het duurde een paar maanden voordat ik Human Design echt ging omarmen🙈.

Ik had de aanname dat het één van de mogelijke methoden was om inzicht in jezelf te krijgen. Methoden die bij mij “niet helemaal (of helemaal niet) kloppen”.

Neem bijvoorbeeld de DISC-methode. Een prima, en veelgebruikte manier om inzicht te krijgen in welk soort persoonlijkheid je hebt. De uitkomst is gebaseerd op een bepaalde hoeveelheid vragen en bijbehorende antwoordmogelijkheden.

Bij mij zorgt dit dan voor een soort error. Mijn hoofd gaat te veel nadenken (“in die situatie ben ik meer A, maar als dat en dat gebeurt ben ik meer B”). Daarnaast probeer ik er rekening mee te houden wat ik denk dat anderen zouden zeggen.

Past bijvoorbeeld Richting bepalend, Impulsief, Relatie bouwend of Rustig bij mij?

Mijn eigen antwoord is Rustig, maar bijvoorbeeld partner en kinderen zullen waarschijnlijk Richting bepalend antwoorden 🙈😅!

De antwoorden middelen zich uit, waardoor de uitkomst betrouwbaar is. Maar het is en blijft een uitkomst die gebaseerd is op interpretatie. Antwoorden kwamen voort uit hoe ik mezelf op dat moment zag, of hoe ik dacht dat anderen me zagen. Subjectief. Doe ik de test op een ander moment, dan kan de uitkomst verschillend zijn.

Een duidelijk verschil met Human Design. Dit is geen test, je hoeft geen vragen te beantwoorden. Behalve dan de vraag wat jouw exacte geboortemoment is. Dit feit bepaalt jouw resultaat (de persoonlijke grafiek). Een feit dat vervolgens uiteraard niet meer veranderd, dus het resultaat blijft door de jaren heen hetzelfde.

Zelfs als je al meerdere persoonlijkheidstesten hebt gedaan en het idee hebt goed te weten welke eigenschappen je hebt, raad ik aan om eens te kijken naar Human Design.

Waar de methoden gebaseerd op testen een indicatie geven van wie we denken dat we zijn, geeft Human Design aan hoe jij van nature bent. Voordat er in jouw leven allerlei dingen gebeurden en jij bepaalde gedragingen hebt aangeleerd. De methode geeft inzichten die jou kunnen helpen om meer volgens jouw natuurlijke energie te leven, om stress te verminderen en om gewoon jezelf te kunnen zijn.

Ben jij benieuwd naar jouw Human Design grafiek?

Zoek dan jouw geboortegegevens op (datum, tijd en plaats).

Klik op de knop hieronder. 

Jij komt dan op een pagina binnen mijn website om jouw eigen Human Design grafiek te maken na het invoeren van deze gegevens.

Ook heb jij de mogelijkheid om een PDF met een korte uitleg van de basis te downloaden.