beginnen met Human Design

Hoe jij het beste beslissingen neemt

Het was 1988, ik was 16 en zat in de eindexamenklas van de HAVO.

Tijd om een vervolgopleiding te kiezen.

Het werd de HEAO, gewoon omdat ik nog niet goed wist “wat ik wilde worden, later als ik groot ben”.

Vanuit mijn woonplaats Amersfoort lag Utrecht voor de hand. Samen met mijn moeder ging ik naar een open dag. Om daar het liefst zo snel mogelijk weer weg te gaan. Alles in mij schreeuwde “nee, nee, ga hier niet naar toe.”. Maar ja, het was wel dichterbij….

Ook naar de HES in Amsterdam. Waar het vanaf het 1e moment raak was. De hartelijke ontvangst door een conciërge met onvervalste Amsterdamse tongval, het mooie gebouw, midden in het centrum en in Middeleeuwse stijl (wat ik op de een of andere manier altijd heel indrukwekkend vind). Wel iets verder reizen.

Ik had mijn keuze vrij snel gemaakt.

Amsterdam ging het worden.

Mijn ouders vonden het niet de beste keuze, die vonden Utrecht fijner.

Ik zou immers nog maar net 17 zijn en dan al alleen naar de grote stad…..

Ik weet ook nog heel goed dat mijn oma het maar helemaal niets vond. Haar kleindochter naar die rare, grote stad Amsterdam (sidenote: oma woonde zelf in de Achterhoek en was nog nooit verder geweest dan Amersfoort).

Ik negeerde deze adviezen. Bleef luisteren naar dat gevoel dat uit mijn onderbuik kwam en keihard Nee zei tegen Utrecht en vol enthousiasme Ja zei tegen Amsterdam.

Geen moment spijt van gehad.

In Amsterdam een topstudietijd gehad. Met mijn vriendenclub van toen heb ik nu nog steeds contact. Sporadisch maar toch, wij zijn elkaar door de vele jaren heen blijven volgen.

Door de jaren heen ben ik echter steeds minder goed gaan luisteren naar mijn onderbuik. Liet ik het overnemen door mijn hoofd. Voor en tegens afwegen. Want dat was toch hoe je het beste kan nemen?

Nee dus.

Iedereen heeft van nature een eigen beslismechanisme. En die zit bij niemand in het hoofd.

In Human Design wordt dit Autoriteit genoemd en er zijn 7 mogelijkheden. Ik heb ze in de afbeeldingen kort uitgewerkt.

Ben jij benieuwd naar jouw Human Design grafiek?

Zoek dan jouw geboortegegevens op (datum, tijd en plaats).

Klik op de knop hieronder. 

Jij komt dan op een pagina binnen mijn website om jouw eigen Human Design grafiek te maken na het invoeren van deze gegevens.

Ook heb jij de mogelijkheid om een PDF met een korte uitleg van de basis te downloaden.