beginnen met Human Design

Energie Typen Human Design

Kan jij je voorstellen dat wij biologisch allemaal gelijk zijn? Dat er geen onderscheid is naar geslacht en wij allemaal individueel kunnen zorgen voor nageslacht?

Nee, dat kunnen wij ons niet voorstellen. Wij vinden het vanzelfsprekend dat wij biologisch verschillend zijn. Dat er onderscheid wordt gemaakt op basis van geslacht van wat wij wel of niet kunnen. Ik heb het hierbij overigens niet over een waarde-oordeel, het is niet beter of slechter om van een bepaald geslacht te zijn.

Het IS.

Opvallend genoeg vinden wij het minder vanzelfsprekend dat er ook energetische verschillen kunnen zijn. Denk maar aan de slogan “Just do it”, die ervan uitgaat dat iedereen uit zichzelf in actie kan komen.

Nu is het niet zo dat die slogan niet klopt, maar er hoort wel een nuancering bij.

Circa 10% van de bevolking beschikt namelijk over het natuurlijk vermogen om volledig uit zichzelf in actie te kunnen en mogen komen. Zij hebben het Energie Type van een Manifestor. Hun taak is het om verandering op gang te brengen door het manifesteren van ideeën en het delen van hun unieke visie.

De overige 90% kunnen het ook gewoon doen maar wel nadat er eerst aan een andere voorwaarde is voldaan.

Zo heeft 66% nodig om ergens op te kunnen reageren en dan te beseffen dat zij door het in actie komen plezier hebben in het doen. Doen zij iets waar zij blij van worden, dan kunnen zij vervolgens nagenoeg onbeperkt doorgaan. Dit zijn de (Manifesting) Generators.

Uitnodiging en erkenning is hetgeen 23% nodig heeft om in actie te komen. Hun taak is het vervolgens om advies te geven over dingen beter kunnen. Dit zijn de Projectors.

Tot slot heeft 1% met name tijd nodig om te kunnen observeren. Dit zijn de Reflectors die als taak hebben om objectief te communiceren over hun waarnemingen en aan te geven wat hun verwachtingen zijn voor de toekomst.

Gezamenlijk zorgen deze energietypen ervoor dat er ideeën worden uitgewerkt, dat deze waar nodig verbeterd worden en er vooruitgang wordt gerealiseerd. Het is dus niet beter of slechter om een bepaald type te hebben, het IS.

Zelf ben ik een Manifesting Generator. Ik was gewend om vanuit de Just do it-houding mijn energie te gebruiken. Pas sinds ik ontdek heb dat het beter is om te wachten totdat ik ergens op kan reageren, ervaar ik veel meer voldoening en minder frustratie.

Ben jij benieuwd naar jouw Human Design grafiek?

Zoek dan jouw geboortegegevens op (datum, tijd en plaats).

Klik op de knop hieronder. 

Jij komt dan op een pagina binnen mijn website om jouw eigen Human Design grafiek te maken na het invoeren van deze gegevens.

Ook heb jij de mogelijkheid om een PDF met een korte uitleg van de basis te downloaden.